maandag 3 februari 2014

De eerste klap is een daalder waard!

We hebben goed nieuws, een aantal van jullie wist al dat we vanaf vrijdag (toen heeft Noar de beenmergpunctie gehad) zaten te wachten op uitslagen.
Vandaag kwam dan eindelijk het verlossende woord: de 1e chemo heeft zijn werk goed gedaan. Sterker nog, het had niet beter gekund. Zijn beenmerg is wel een beetje " leeg "maar dat komt natuurlijk door de chemo die alle witte bloedlichaampjes heeft vernietigd. Maar goed, hier zijn we heel blij mee. Zoals de oncoloog zei, de eerste klap is een daalder waard. En zo is het maar net.
Hij is wel nog steeds in aplasie, dat is eigenlijk de super dip die je lichaam doormaakt na een chemo die witte bloedlichaampjes vernietigd. Dit is dus niet bij elke chemo, bij Noar wel. Hij heeft dus nog steeds koorts en voelt zich niet altijd lekker. Vandaag weer een bloedtransfusie omdat ook z'n Hb te laag is. Nu de uitslag goed is hebben we dus meer tijd om Noar aan te laten sterken. Een chemo is niet meteen noodzakelijk. Vrijdag krijgt hij weer een beenmergpunctie en dan kijken ze opnieuw. Het liefste zien ze dat hij uit aplasie is als hij weer aan de chemo begint. Dan moet hij dus weer wat witte bloedlichaampjes aanmaken. We wachten af.....


Verder gaat alles zo zijn gangetje, we zijn weer een beetje gewend aan het ziekenhuis ritme. Ook Noar heeft zich er bij neergelegd. En je moet het positief zien. Er zijn ook goede dingen. Woensdag bv. dan komt niemand minder als Wolter Kroes bij Noar op bezoek. Dat wil toch iedereen!
Stel je voor, dat hij niet in aplasie was en gewoon thuis zat terwijl Wolter Kroes de afdeling met een bezoekje vereerd. Dat is pas echt pech hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten