donderdag 30 januari 2014

Terug naar het ziekenhuis

Gisterenavond is Noar weer opgenomen in het ziekenhuis.
Een beetje een tegenvaller maar het lag wel in de lijn der verwachting. Ze hadden al gezegd dat bijna niemand er zonder tussentijdse opnames vanaf komt. Noar dus ook niet. Ze hadden ons zelfs al eerder terugverwacht, de meeste kinderen zijn binnen 2 a 3 dagen weer terug. Noar is een week thuis geweest.
Gisteren had hij niet eens zo 'n slechte dag, wel heel moe maar ik maakte me geen zorgen, Haysam ook niet dus lieten we hem lekker slapen. Tegen 19.00 uur had ik het gevoel dat hij misschien wat warm was en hij vroeg om een kruik terwijl hij al dik onder de dekens lag. Dat was een beetje alarmerend. Temperatuur gemeten, 38,5 . Bellen. Meteen komen. 
De reis er naar toe was verre van comfortabel maar we hebben het gered. Eenmaal aangekomen werden we snel geholpen. bloed afnemen, VAP aanprikken en naar de afdeling. Zijn koorts steeg steeds verder, uiteindelijk,zelfs naar 39,9. Hij had een veel te lage bloeddruk en ook de bloedwaarden waren niet goed. Zakken vol antibiotica werden aangesleept , 2 bloedtransfusies en een zak bloedplaatjes. Alles om hem weer een beetje op te lappen.
De nacht was erg onrustig, veel heen en weer geloop en veel controles. Zijn situatie werd als stabiel ernstig bestempeld. Gelukkig vanmorgen weer stabiel. We wisten dat het zou gebeuren maar toch hakt het erin. We waren nog niet genoeg bijgekomen om ons te wapenen tegen nieuwe zorgen.

De antibiotica moet 7 dagen gegeven worden, dus 7 dagen opname. Morgen de beenmergpunctie, afhankelijk van de uitslag daarvan wordt bekeken of een 2e chemokuur meteen moet worden gegeven of dat we even kunnen wachten totdat zijn lichaam iets hersteld is. Spannend dus. Maar hoe dan ook , een opname van zo'n 14 dagen lijkt het vooruitzicht.

Iedereen die Noar nog/weer een kaart wil sturen, zijn kamer nummer is nu 12.
Kaarten maken hem blij ( stille hint) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten