donderdag 24 april 2014

Circus Said

Dat zijn we, want we kunnen zo een voorstelling in elkaar flansen, we zijn van alle markten thuis. Jongleren, balanceren en (alle)ballen hooghouden. Het lijkt in een circus altijd zo gemakkelijk, alsof het vanzelf gaat. Maar schijn bedriegt, jarenlange training gaat er aan vooraf. En wij zijn zomaar in het diepe gegooid, zonder training en zonder generale repetitie. Natuurlijk proberen we positief te zijn maar dat valt lang niet altijd mee. En nu Noar in Utrecht is zoeken we allemaal weer naar een eigen plek binnen het circus. Noar is aan het balanceren, op zoek naar de juiste balans binnen deze situatie. Het verandert soms met het uur. Ik ben voornamelijk de ballen aan het hooghouden. De meiden naar school, sport, zwemles, vriendjes, speeltuin, puberbegeleiding huishouden,2 bedrijven en een kind in het ziekenhuis die zijn moeder, ook als ze fysiek niet aanwezig is, graag veel bij zich heeft en dan genoegen neemt met de telefoon. Regelmatig sta ik met de telefoon onder mijn kin geklemd te koken of de was op te vouwen. (de verleiding is trouwens groot om een hele grote creatieve, zoek- maar- uit bult te creëren in de logeerkamer) En Haysam is de circusdirecteur, hij zit vanuit een compleet geïsoleerde kamer van 4 bij 4 achter de laptop de boel te coördineren. Ondertussen is hij ook veel met Noar bezig die de laatste 2 dagen alleen maar moet overgeven en zich echt niet goed voelt. Gelukkig slaapt hij veel. Dat is niet erg dan gaat de tijd ook wat sneller.
Ik ben alleen bang dat onze voorstelling niet erg vermakelijk is, voorlopig houden we het maar bij prive voorstellingen.
Morgen is een spannende dag, de dag van de transplantatie. Om 14.00 uur krijgt Noar zijn nieuwe stamcellen. Een kans op nieuw leven......
We hebben gehoord dat zijn donor een jongetje is uit Singapore van nu 5 1/2 . Zijn genetische tweelingbroer is dus in 2008 geboren. Het blijft allemaal heel erg bijzonder. Ik ga morgen met de meiden die kant op om getuige te zijn van dit bijzondere moment. Noar heeft een bijzonder verzoek gedaan, hij wil beschuit met muisjes eten. Blauwe muisjes wel te verstaan.

1 opmerking:

  1. Lieve Petra en familie,
    Wat fijn dat je dit alles met ons deelt, je kan het ook zo goed verwoorden. Ik ben blij dat Noar ondanks alles zo dapper blijft. Dank zij jullie positieve instelling. Je vertelt het ook zo goed dat wij leken het ook kunnen volgen. Wij wensen Noar en jullie heel veel kracht en sterkte toe, het komt dan zeker goed met zo een goede team van specialisten.
    Veel liefs, van Genie en familie.

    BeantwoordenVerwijderen