vrijdag 27 juni 2014

De stokbroodvreters tegen de kaaskoppen

Er vindt op dit moment een veldslag plaats in Noar zijn lijf. De donor cellen zijn diep in zijn lijf doorgedrongen, zo diep dat het er op lijkt dat ze de fabriek aan het opstarten zijn. Er zijn cellen gevonden, Hoera! Het is nog heel minimaal en dit punt hadden we bij de vorige transplantatie ook bereikt alleen toen zette de groei niet door nu is het dus nog heel even wachten. We zijn voorzichtig positief, eerst willen we elke dag groei zien. Dan pas kan de vlag uit. En dan zal de verhouding donor eigen cellen ook 100-0 moeten zijn. ( of 99-1, 98-2) dat zijn standen waar het Nederlands elftal van droomt!

De oncoloog is positief, ze heeft er alle vertrouwen in dat het nu goed gaat.

Wat is er anders dan de vorige keer: de leuko's stijgen op een verwacht moment ( de vorige keer kwam het na een paar dagen al, veel te vroeg en ze konden de stijging niet echt verklaren, nu weten we dat het eigen cellen waren)

Noar zijn lichaam laat tekenen zien van graft vs host ( transplantaat tegen gastheer) hij heeft onverklaarbare hoge koorts, jeukende rode huid ( de vorige keer hebben we die reacties nooit gezien omdat er,achteraf gezien, geen confrontatie is geweest tussen de cellen, de donorcellen waren te zwak.)

Die graft vs host reactie willen ze dus graag zien omdat het betekent dat er "wat" gaande is. De donorcellen zijn hard bezig de fabriek over te nemen maar Noar zijn lijf vindt ze nog wat vreemd en reageert erop. We hopen dat zijn lijf zich snel bij de nieuwe situatie neerlegt en de cellen accepteert.

Nu duimen we dus voor groei, een explosie van witte cellen graag!

1 opmerking:

  1. En wat was ik blij dat het met Noar, naar omstandigheden, goed gaat. Ik zag Noar (in bed) en Haysam bij de lift en maakte me zorgen. Ik keek iedere keer of ik via je blog meer te weten kon kijken en heb uiteindelijk vrijdag aan de verpleegkundige gevraagd hoe het met Noar ging. Gelukkig gaf ze antwoord en vertelde alleen dat de cellen voorzichtig aan het groeien waren. Gelukkig zag ik vanmorgen dat je weer geblogd had. David's cellen zijn vandaag ook weer mooi gestegen. Nu nog dat BK virus klaren, katheters zijn lijf uit, zijn huid weer herstellen en verder geen complicaties meer dan gaan we lekker met z'n allen naar huis! Jullie naar Groningen en wij naar Culemborg! Hou vol, hou vol! En bedankt voor je lieve bericht en dat je ondanks je eigen zorgen, verdriet en pijn altijd met ons mee leeft. Met liefs, David Samuel Liek

    BeantwoordenVerwijderen